Walk of Veen in teken van 75 jaar bevrijding, in samenwerking met Staatsbosbeheer

Gepubliceerd op: 10 oktober 2019 11:15
Gewijzigd op: 10 oktober 2019 9:47

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

REGIO - Op zondag 13 oktober wordt door AV-LGD Deurne in samenwerking met Staatsbosbeheer wederom de Walk of Veen georganiseerd. Dit jaar staat deze in het teken van 75 jaar bevrijding van Zuid-Nederland en specifiek het Peel-gebied. Tijdens de bevrijding is er zeer zwaar gevochten in de regio Deurne (Neerkant) - Meijel - Asten etc. waarbij vele boerderijen en woonhuizen werden verwoest of zwaar beschadigd. Ook de kerken in Neerkant en Meijel werden tijdens de bevrijding verwoest. 

Op 17 juli 2014 werd Neerkant wederom zwaar getroffen door het verlies van het volledige gezin Wals-Martens bij de MH17-ramp. Daarom is juist dit jaar de startlocatie vanuit Neerkant dat veel geleden heeft tijdens de oorlogsjaren en de MH17-ramp. Er worden rondom dit wandelevenement diverse activiteiten georganiseerd, zowel op de startlocatie als op de rustplaatsen onderweg. Er kunnen diverse afstanden gelopen worden van 5,10,15,20,30 en 40 kilometer. De starttijden zijn tussen de 08.00 en 14.00 uur, afhankelijk van de te lopen afstand. De sluitingstijd is om 18.00 uur. Kosten varieeren tussen de 1 en 3,50 euro. Leden van een erkende wandelbond krijgen 1,00 euro korting (behalve 5 km). Leden van AV-LGD € 1,50 korting (behalve 5 km).

Er is geen voorinschrijving nodig en iedereen (lid of geen lid), is van harte welkom. Startlocatie: Gemeenschapshuis de Moost, Moostenstraat 3 te Neerkant.

AV-LGD actie Adventure Store 
Adventure Store Helmond, al jaren sponsor van de wandelactiviteiten van de AV-LGD, heeft voor alle deelnemers een mooie kortingsactie op vertoon van startkaart. Heb je nieuwe wandelschoenen, outdoor kleding of accessoires nodig, maak er gebruik van en kom naar de Outdoor specialist van de regio. Neem je oude wandelschoenen mee en laat je deskundig adviseren. Je kan gebruik maken van de gratis 2d voetscan en loopanalyse voor de juiste keuze.

Nieuw in de collectie is het nieuwe merk ON-schoenen uit Zwitserland. Dit revolutionaire merk is voor hardlopers, wandelaars en ook voor casual gebruik een grote rage aan het worden vanwege de fantastische demping met tegelijkertijd een fantastische ondersteuning van de voeten. Probeer ze uit en maak gebruik van de extra kortingsactie!

AV-LGD
Telefoon: 0493-316376
Mobiel 06-52593285
info@av-lgd.nl
www.av-lgd.nl 


Foto: Militairen zullen ook mee doen aan de wandeltocht (bron foto: AV-LGD Deurne).


Dit nieuwsbericht is 92 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X