Veteranensportdag Odiliapeel

Gepubliceerd op: 8 juni 2019 12:00
Gewijzigd op: 6 juni 2019 10:19

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Zondag 16 juni vanaf 09.45 uur marcheren de sportafdelingen vanaf het centrum naar sportpark ‘De Smelen’ aan de Oudedijk 30a te Odiliapeel. Rond 10.30 uur vindt het uniek sportgebeuren plaats, waarvan de KPJ- afdeling Uden tekent voor de organisatie van deze veteranensportdag voor oud- RKJB- en BJB- en KPJ leden. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is tussen de 70 en 75 jaar.

Op het programma staan de ritmische oefeningen op muziek, volksdansen en gemengde volksdans. Ook worden op deze manifestatie de atletiekonderdelen gedaan. Tenslotte ontbreken het touwtrekken en de piramidebouw van de heren niet op deze dag. De entree voor deze nostalgische sportdag is gratis. 

Officiële opening
Vanuit heel Brabant, Gelderland en Limburg komen 537 oud KPJ leden, die verdeeld zijn over 32 dames- en herenafdelingen. Uit Kring Helmond nemen o.a. deel de KPJ afdelingen Liessel, Gemert-Mariahout, Elsendorp-De Mortel.

Om 13.30 uur vindt de officiële opening plaats met de presentatie van alle afdelingen. Na het ‘Wilhelmus’ worden de massademonstraties gedemonstreerd. De sportdag wordt afgesloten met de gemengde volksdans en om 16.30 uur de prijsuitreiking. De organisatie van de sportdag in 2020 is gegund aan de afdeling Elsendorp-De Mortel. De piramidebouw blijft fascinerend schouwspel. 


Dit nieuwsbericht is 125 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X