Stijlvolle Eucharistieviering

Gepubliceerd op: 8 maart 2019 16:00
Gewijzigd op: 7 maart 2019 10:51

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Carnavalszondag 3 maart hebben de Mierlose carnavalsverenigingen op een sobere, maar plechtige wijze de carnavalsmis bijgewoond in de Luciakerk te Mierlo.

In deze viering is  pastoor  Van der Maazen voorgegaan en hebben de vier koren de vaste en wisselende gezangen verzorgd.

De muzikale ondersteuning  is gebracht door de blaaskapel ‘De Kersenlanders’ en afgewisseld met pianobegeleiding. In een goede harmonie hebben de dirigenten met de koren en kerkgangers er een klankvolle viering van gemaakt. Tijdens deze Eucharistische viering zijn door de prinsen bij de voorbeden ook de overleden leden van de carnavalsverenigingen, alsmede pastoor J. Kloeg, burgemeester N. Jacobs- Aarts en verder de naaste familieleden herdacht.

Deze bijzondere en muzikale viering is afgesloten met een woord van dank tot pastoor Van der Maazen, die pastoor J. Kloeg z.g. op heeft gevolgd. Burgemeester B. Link sprak eveneens een dankwoord uit tot de Mierlose samenleving en dankte de initiatiefnemers voor deze stichtende viering.

Tot slot zijn de ‘24 Rode rozen’ overhandigd aan Wim Weijmans, die zich gedurende een reeks van jaren zich inzet voor het behoud van het cultureel erfgoed van Mierlo.

Na deze bijzondere viering zijn de carnavalsverenigingen teruggekeerd naar hun eigen residentie om het carnaval kleur en vorm te geven binnen de Mierlose samenleving.

(Foto: Harrie van der Sanden). 


Dit nieuwsbericht is 53 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X