Steun van vrijwilligers onmisbaar tijdens Mierlose Kersenronde

Gepubliceerd op: 9 mei 2019 11:15
Gewijzigd op: 9 mei 2019 9:54

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

MIERLO - Op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag zal Mierlo weer voor even het middelpunt zijn van wielerminnend Nederland. Op die dag zal namelijk voor de 42e keer de befaamde Kersenronde plaatsvinden. Een wielerkoers die grote bekendheid geniet en in het verleden vele grote namen kende als winnaar. 

Ook tijdens de 42ste RegioBank Kersenronde 2019 zullen er tijdens het hoofdonderdeel van de dag, de wedstrijd voor Beloften, vele talenten aan de start verschijnen voor de koers die maar liefst 164 kilometer telt. Maar de talenten van de toekomst zullen niet de enige hoofdrolspelers van de dag zijn tijdens de aanstaande Hemelvaartsdag! In één adem kunnen ook genoemd worden, de vele vrijwilligers die onmisbaar zijn en er mede voor zorgen dat Mierlo jaarlijks voor één dag hét ‘Wielerdorp van Nederland’ genoemd mag worden!

Al tijdens de eerste besprekingen met het oog op de jaarlijkse organisatie van de Mierlose Kersenronde, zo’n half jaar voordat het startschot wordt gelost van de klassieker waar in het verleden kleppers als Gerrie Kneteman, Roy Schuiten, Eddy Bouwmans en Jos van der Vleuten aan de meet verschenen, staat het vergaderpunt ‘Vrijwilligers’ bovenaan de agenda. “Zonder renners geen Kersenronde. 

Sterker nog: zonder vrijwilligers geen Kersenronde of welke andere koers dan ook”, aldus Jan van de Laar, adviseur binnen de Stichting Wielerevenementen Mierlo, de solide organisatie waar hij tot enkele jaren terug maar liefst 25 jaar de voorzittershamer hanteerde.

Dat het organiseren van een aansprekend wielergebeuren als de Mierlose Kersenronde niet zo maar ‘tussen de soep en de erpel’ wordt georganiseerd moge duidelijk zijn. Ruim een half jaar is het bestuur van de SWM druk in de weer met organiseren. 

Van het regelen van de nodige vergunningen, tientallen overleggen met gemeente, politie, KNWU en andere belanghebbenden tot het binnenharken van de nodige financiën. En dan hebben we het dus nog niet over het benaderen van de vrijwilligers. Een groep van zo’n 75 enthousiastelingen in totaal. Het uitgeven en innemen van de rugnummers, het opbouwen en afbreken van het parcours, het bemannen van een gedeelte van de wedstrijdkaravaan die tijdens de aanstaande Kersenronde 2019 toch snel een stuk of vijftig, zestig volgauto’s zal tellen bij de hoofdschotel van de dag, de wedstrijd voor Beloften.

Vrijwilligers onmisbaar
Een groot gedeelte van de onmisbare vrijwilligers zijn de vlaggers, die op het gehele parcours bij kruispunten, zijwegen en dergelijke zorgen voor de afzettingen, het veilig kunnen oversteken van weggebruikers én tevens het verlengstuk zijn van de diverse motorordonnansen die tijdens de koers voor de veiligheid zorgen voor renners en deelnemers van de wedstrijdkaravaan.

De afgelopen weken hebben zich inmiddels al tientallen vrijwilligers spontaan aangeboden bij de organisatie van de Kersenronde. Toch is men nog steeds op zoek naar een aantal vrijwilligers die op hemelvaartdag enkele uurtjes tijd hebben een handje te helpen bij één van Mierloos oudste en mooiste sportevenementen, de Kersenronde. Samen met anderen die de wielersport en met name de Mierlose Kersenronde een warm hart toedragen er een mooie wielerdag van maken. Ook uw medewerking zal bijzonder op prijs worden gesteld en worden beloond met onder andere een natje en een droogje én een hele mooie sportdag waar vele bezoekers uit zowel Nederland als België bij aanwezig zullen zijn.

Mede door de inzet van de heren renners, maar vooral ook de organisatie, de sponsoren, diverse verenigingen en instanties én de grote groep vrijwilligers belooft de 42ste editie van de RegioBank Kersenronde 2019 één groot wielerfeest te worden. 

Voor informatie en of aanmelding als vrijwilliger neem even contact op met de Stichting Wielerevenementen Mierlo (Jan Meulendijks, tel. 06-83561614). Want zoals te lezen boven het artikel: Steun van vrijwilligers onmisbaar tijdens Mierlose Kersenronde!

Foto: Steun van vrijwilligers onmisbaar tijdens Mierlose Kersenronde (bron foto: Jos Lenssen).


Dit nieuwsbericht is 77 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X