SamenLoop voor Hoop 2020

Gepubliceerd op: 13 juni 2019 14:00
Gewijzigd op: 13 juni 2019 10:01

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

De voorbereidingen voor de SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo 2020 zijn gestart. Precies een jaar voordat de derde editie van dit evenement in onze gemeente plaats gaat vinden, kwamen de meer dan 20 vrijwilligers bijeen in Heerenhuys 23 om daadwerkelijk te starten met de voorbereidingen. 

De 24 uur durende wandelestafette waarmee geld ingezameld wordt voor kankeronderzoek vindt ook komend jaar plaats op de wielerbaan aan de Kervel. En wel in het weekend van 6 en 7 juni. Tijdens een SamenLoop wordt er een speciaal programma georganiseerd voor de eregasten, mensen die kanker hebben of dit ooit hebben gehad. Hun verhalen zijn voor de vrijwilligers de belangrijkste drijfveer om geheel belangeloos vele uren in de organisatie van het evenement te stoppen. Kanker ontziet niets of niemand en kan iedereen overkomen. 1 op de 3 Nederlanders krijgt ooit de diagnose kanker, meer dan 100.000 mensen per jaar.

Ambassadeurs
Om de bekendheid van het evenement te vergroten en gebruik te maken van bestaande netwerken zijn voor de komende editie vier ambassadeurs gevonden. Zij komen uit verschillende organisaties, maar hebben gemeen dat ze de SamenLoop een warm hart toedragen. Ingrid Wolf, voorzitter van de Raad van Bestuur van de St. Anna Zorggroep, is 1 van hen en vervulde deze rol ook bij de editie 2018. Nieuw zijn Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV), Yvonne Leenen (rector Strabrecht College) en Peter Looijmans (wethouder).

Statiegeldactie
Bij de AH-vestigingen in Geldrop en Mierlo konden klanten de hele maand mei hun statiegeldbonnetje schenken aan de SamenLoop voor Hoop. Samen brachten zij 577 euro bij elkaar. Een mooi bedrag waarvoor zowel de klanten als AH enorm bedankt worden. Wie weet gaan er later dit jaar nog andere supermarkten volgen.

Teamwerving
Na de zomer zal gestart worden met het werven van teams. In 2018 deden er zo’n 25 teams met in totaal 650 lopers mee. Zij brachten meer dan 55.000 euro bijeen voor kankeronderzoek. 10% van dit bedrag is geschonken aan het onderzoek van dokter Ignace d’Ingh van het Catharinaziekenhuis, bijna 50.000 euro ging naar het KWF.

Vrijwilligers
Tijdens de startavond werd duidelijk dat er ook voor de derde editie weer een sterk vrijwilligersteam staat. Slechts enkele vrijwilligers namen na de vorige SamenLoop afscheid (vaak om een persoonlijke reden), enkele nieuwe vrijwilligers meldden zich al aan, maar de basis is ongewijzigd. Mooi om te zien dat nagenoeg alle vrijwilligers uit Geldrop en Mierlo komen en dat ‘jong en oud’ vertegenwoordigd zijn. Interesse om vrijwilliger te worden? Laat ons dat weten met een mailtje naar geldrop-mierlo@samenloop.nl 


Dit nieuwsbericht is 226 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X