Rabobank Peelland Zuid ontvangt dementievriendelijk-logo

Gepubliceerd op: 6 juni 2019 14:00
Gewijzigd op: 6 juni 2019 9:58

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Vanaf 3 juni prijkt de ‘vergeet-me-niet-sticker’, het dementievriendelijk-logo, op de kantoren van Rabobank Peelland Zuid in Mierlo, Asten, Someren en Deurne. De sticker werd uitgereikt door Ivonne Berkers vanuit Samen Dementievriendelijk. De bank ontving deze waardering omdat het medewerkers de training “Samen dementievriendelijk” liet volgen. 

Veel mensen beseffen niet dat dementie gedrag en karakter kan veranderen. Zo kan een stemming zonder duidelijke aanwijzing omslaan en kan iemand verdrietig, angstig of achterdochtig worden. Het aantal mensen met dementie groeit en de Rabobank vindt het belangrijk om hen goed te kunnen helpen. Hoe kun je iemand met dementie herkennen? En hoe kun je deze mensen het beste benaderen? Dit zijn belangrijke vragen voor naaste familie en vrienden, maar ook voor bedrijven zoals bijvoorbeeld de Rabobank. 

“Ook onze adviseurs liepen tegen dergelijke vraagstukken aan”, aldus Dennis van der Meijden, manager Dagelijkse Bankzaken bij Rabobank Peelland Zuid. Shireen Mennen, adviseur Dagelijkse Bankzaken bij de bank vult aan: “In de bank komen we geregeld klanten tegen die verward zijn of niet meer weten waarom ze naar de bank zijn gekomen. Valt ons iets op waarbij we vermoeden dat er sprake zou kunnen zijn van dementie, dan hebben wij een zorgplicht en ondernemen wij actie. Op het moment dat dit gebeurt, willen we de klant zo goed en passend mogelijk helpen. Daarom hebben de adviseurs een op maat gemaakte training ‘Omgaan met dementie’ gevolgd.

Voor meer informatie www.samendementievriendelijk.nl waar ook gratis online trainingen van 15 minuten voor iedereen in Nederland te vinden zijn.


Dit nieuwsbericht is 62 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X