Nederlands Kampioenschap en NRB Cup Kunstrolschaatsen in Mierlo

Gepubliceerd op: 7 juni 2019 13:00
Gewijzigd op: 6 juni 2019 10:13

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

In samenwerking met Sectie Bestuur Rolschaatsen (SBK) organiseert Rolschaatsvereniging Olympia uit Mierlo op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni het Nederlands Kampioenschap vrijrijden en figuren en de NRB cup.

Nederlands Kampioenschap
Voor de disciplines vrijrijden en figuren komen deelnemers uit de A-klasse uit heel Nederland naar Mierlo om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap. De A-klasse is de internationale klasse. Vanaf het niveau  aan de senioren worden deelnemers door SBK geselecteerd voor het Nederlands Kampioenschap. Vanuit deze wedstrijden wordt bepaald wie geselecteerd worden voor de internationale wedstrijden. 

Vrijdagavond 14 juni wordt het Nederlands Kampioenschap figuren gereden. Figuurrijden is een discipline waar je verplichte onderdelen uitvoert op lijnen. Zaterdag 15 en zondag 16 juni vinden de wedstrijden voor vrijrijden plaats. Vrijrijden is binnen de sport kunstrolschaatsen de meest bekende en meest spectaculaire discipline. In kür vorm worden sprongen en pirouettes afgewisseld met choreografie en technisch voetenwerk. 

NRB Cup
Naast de Nederlands Kampioenschappen figuren en vrijrijden vindt er dit weekend ook voor de B-klasse de NRB Cup plaats. Leden uit de B-klasse voldoen niet aan de ( internationale) voorgeschreven leeftijdseisen per klasse. Voor deze indeling wordt gekeken naar de vaardigheden per klasse. De B-klasse heeft haar eigen kampioenschap, de zogenaamde NRB cup. 

Locatie en tijden
Wilt u graag komen kijken? U bent van harte welkom! De wedstrijden vinden plaats in sporthal de Weijer in Mierlo op vrijdagavond en op zaterdag en zondag van 8.00 tot 20.00 uur. Toegangskaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar.


Dit nieuwsbericht is 121 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X