Mierlo ontvangt wandelaars van de Kennedymars

Gepubliceerd op: 11 juli 2019 10:15
Gewijzigd op: 11 juli 2019 10:18

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Kennedymars Someren 2019, het grootste wandelevenement tijdens het eerste weekend van juli, namelijk op 6 en 7 juli 2019, heeft weer plaatsgevonden. Voor deze tocht door de dorpen van De Peel en De Kempen hebben zich 1850 wandelaars ingeschreven.  

Zaterdagmiddag 6 juli vertrokken echter al om 12.00 uur de  jeugdige 2227 lopertjes, ouders en begeleiders voor hun mini mars, een wandeltocht van 8 kilometer. Het thema van dit jaar was ‘Superhelden’. Ook zij vormen de helden van de toekomst om de tachtig kilometers in een tijdsplan van twintig uur te overbruggen. 

Regenbuitje verstoord 
In afwachting van het signaal voor de start van de  57e Kennedymars 2019 zijn de lopers op het gemeentehuisplein in Someren al overvallen door een stevig regenbuitje. De regenbui heeft hen lange tijd vervolgd tijdens de eerste doorkomst van de eerste lus.

Ook de toestromende mensenmassa bleef door de aanhoudende regen wat achter op de beschutte ingerichte plekjes langs de weg, pleintjes of straathoeken. Doorweekt van de regen en de koud hebben de wandelaars een groot aantal kilometers van de lus de regen getrotseerd in een van de gezellige cafeetjes. Later op de dag klaarde het weer op. De temperaturen werden daardoor ook aangenamer om de resterende kilometers van de Kennedymars te volbrengen. De bloemen en het welverdiende gespecifieerde getuigschrift met de doorkomsttijden liggen immers al te wachten op naam van de doorzetter eerste klas. De gecreëerde evenementen in het centrum rondom het middernachtelijke uur hebben het ook  in Mierlo moeten ontgelden voor een paar uurtjes aangenaam volksvermaak.  In de route van de 57e Kennedymars zijn vijftien (rust)posten opgenomen. En dat is met dit kille en natte weer zeker niet te veel.

Doorkomst
De doorkomst van de wandelaars was tijdens de eerste lus van Kennedymars in Brandevoort tussen 23.45 en 04.45 uur en zorgde voor meer jolijt  De volgende groep wandelaars heeft tussen 00.15 – 06.00 uur na 41 kilometer wandelen Mierlo gepasseerd om daarna tussen 01.30 en 08.30 uur richting Lierop  te lopen. Zij vervolgden dan langzaam de route naar Someren, einddoel van de 80 km lange wandelroute. De keuze die wandelaars tijdens de route konden maken, werd goed ontvangen. ‘Het leven bestaat nu eenmaal uit keuzes maken. Wij gaan er maar voor om de 80 km te volbrengen. Het  telt nu hard af, want wij zijn in Mierlo al over de helft en Lierop is de volgende post...’.  

Ook de vijftien (rust)posten hebben, naast de horeca gelegenheden, zeker hun dienst bewezen met dit kille en natte weer. De (schuil) plekken  waren zeker niet overbodig, maar zorgden voor een aangenaam verblijf of een trefpunt voor de aanhangers.  

Sommigen kozen voor de opkomende zon over de Strabrechtse Heide, anderen vervolgden het verharde pad. Kersendorp Mierlo heeft de wandelaars toch hartverwarmend verwelkomd en de toeschouwers een aangenaam verblijf en een kostelijk vermaak gegund tijdens de  57e Kennedymars 2019. Met een opgeheven hoofd en een stralend gezicht hadden zij maar een doel voor ogen: ‘De Kennedymars te volbrengen’. Onder hen ook een aantal dorpsgenoten, die voor de eerste keer deze uitdaging aan zijn gegaan. Anderen, die meerdere keren het wandeltraject hebben gelopen. De kroon spande dit jaar Gerard Legierse, die voor de vijftigste keer de Kennedymars Someren op zijn naam heeft geschreven. Onder een hartelijk applaus mocht hij het ereteken in ontvangst nemen. Met een algemeen dankwoord en in het bijzonder tot zijn dorpsgenoten uit Mierlo voor het gastvrije onthaal en bemoedigingen tijdens de doorkomst. Het is een stimulans geweest om met dit vertrouwen de mars te voltooien. Dank daarvoor’, aldus Gerard Legierse in zijn verhaal. ‘Dank voor alle faciliteiten, te veel om op te noemen. 

Ook de andere lopers, Vera Goede, Ans Verbeek, Mieke van Dijk, Nancy van den Heuvel. Wim Willemse, Martien van Hoof, Bas van de Laar en Jan Dijstelbloem , hebben zich in zijn woorden kunnen vinden. ‘Het thuisfront heeft ook veel (vrije) tijd in het volgen van de Kennedymars gestoken. Een stevige ondersteuning op de meest vreemde (doorkomst)tijden voor foerage, verzorging of bij het verwisselen van de kleding. Ga er maar aanstaan’. 

Aan het einde van de middag zijn er 1413 deelnemers geregistreerd, die de Kennedymars hebben uitgelopen, dat neerkomt op 72% van het totaal van de aangemelde inschrijvingen. Kennedymarsloper Remy van den  Brand wist in de snelste tijd de 80 kilometer te overbruggen. Om 20.00.14 zette hij zijn eerste stap om op 05.20.57 te finishen. 

Foto: een Impressie van de Kennedymars nacht (bron foto: Harrie van der Sanden).


Dit nieuwsbericht is 59 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X