‘Mierlo heeft er een trekpleister bij’

Gepubliceerd op: 3 april 2019 14:55
Gewijzigd op: 3 april 2019 15:13

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Mierlo: ‘Van voetbalverzamelaar tot museumdirecteur’ was dinsdagmiddag 2 april 2019 dé rode draad rondom de opening van het nieuwe voetbalmuseum van Jos Lenssen in HUP. Het Sportiefste hotel van Nederland gevestigd aan de Arkweg 3 te Mierlo.

Een hoofdrol tijdens de openingfestiviteiten van Mierloos nieuwste trekpleister was weggelegd voor Nederlands succesvolste voetbalcoach aller tijden Louis van Gaal, zijn vrouw Truus en voormalig Nederlands Elftal doelman Hans van Breukelen. Maar ook waren die middag alle spotlights gericht op de Mierlose verzamelaar die eindelijk na ruim vijftig jaar verzamelen zijn lang gekoesterde wens in vervulling zag gaan. Een eigen voetbalmuseum dat tijdens de opening zeker niet over de nodige media aandacht te klagen had.

Integendeel, de complete landelijke pers was dinsdag jongstleden richting Mierlo afgereisd om de nodige videobeelden en foto’s te schieten en de verhalen uit de monden van de hoofdrolspelers op te tekenen. Van de regionale bladen tot aan de Telegraaf en van Omroep Brabant tot Hart van Nederland. Alles en iedereen was in het geheel vernieuwde HUP hotel aanwezig om het gloednieuwe voetbalmuseum dat podium te geven dat het feitelijk verdient nog voordat de eerste bezoeker een bezoekje heeft gebracht aan de nieuwste trekpleister binnen de gemeente Geldrop-Mierlo. Want dat de FANATIC na het openen van de deuren vanaf woensdag 3 april de nodige bezoekers zal trekken is wel duidelijk gezien de super positieve reacties van de aanwezige gasten en de talrijke berichten op social-media en websites.

Tekst loopt door onder foto

Het was erg druk (bron foto; Eric van der Putten).

Louis van Gaal

Onder de gasten vanzelfsprekend het voltallige college van B&W en de nodige raadsleden van Geldrop-Mierlo die het gezamenlijke plan van verzamelaar Jos Lenssen en HUP, het opzetten van een heus voetbalmuseum, ruim drie maanden geleden waardeerden met een subsidie van € 30.000,00. Een prima investering zo veel werd wel duidelijk uit de woorden van Louis van Gaal en zijn voetbalcollega Van Breukelen die beiden repten over een uniek professioneel opgezet voetbalmuseum. “Niets meer aan doen. Het is allemaal bijzonder professioneel opgezet en het kan niet anders of het museum wordt een absolute trekpleister waar Mierlo nog veel plezier aan kan beleven”, aldus Louis van Gaal die samen met zijn vrouw Truus met alle plezier het ritje vanuit Noordwijk maakte om de Mierlose verzamelaar Lenssen te plezieren.

Zo ook Hans en Carolein van Breukelen, die evenals de familie Van Gaal al jaren lang contacten onderhouden met Jos Lenssen, waren een en al lof over het museum. “Als je ziet wat één persoon in ruim vijftig jaar verzamelt heeft en hoe dit museum is opgezet dan verdient dit een heel groot complement”, aldus ‘de Breuk’  die jarenlang een uitstekend leverancier van voetbalsouvenirs was voor de Mierlose verzamelaar ten tijden hij actief was bij PSV en Nederlands Elftal. Er is dan ook een speciale ‘Van Breukelen-hoek’ ingericht met shirts uit de jaren tachtig, het KNVB-kostuum van de EK88 en zijn bekende keeperhandschoenentasje. Ook Louis van Gaal schonk de voorbije jaren diverse prachtige souvenirs waarvan het bewuste ‘karatetrap kostuum’ van de Champions League Finale uit 1985 en de Tiroleroutfit de absolute blikvangers zijn. Een beetje speciaal vond Van Gaal toch wel dat zijn oud Ajax-kostuum in kast nummer 14 hangt. Een legendarisch cijfer en vooral in Amsterdam, aldus Van Gaal doelend op het rugnummer waarmee Johan Cruijff de meeste van zijn wedstrijden voetbalde tijdens zijn succesvolle voetbalcarrière.

Tekst loopt door onder foto

(Bron foto; Eric van der Putten).

Media circus

Na een welkomstwoord van ceremoniemeester Martie Jeuken sprak Robert van Heeswijk, General Manager van HUP, de gasten toe en vertelde hij onder meer over de samenwerking met voetbalverzamelaar Jos Lenssen die startte begin januari 2014. Ook loco-burgemeester Marc Jeucken van de gemeente Geldrop-Mierlo betrok Lenssen in zijn toespraak en noemde hem geen BM-er meer maar een BN-er. Dit had natuurlijk alles te maken met de uitgebreide media belangstelling tijdens de openingsdag toen de 61-jarige verzamelaar tussen kwart voor zeven in de ochtend en vijf uur in de namiddag door maar liefst elf radio en tv-programma’s het hemd van het lijf werd gevraagd over het voetbalmuseum.

Een lang gekoesterde jongensdroom die uiteindelijk werkelijkheid werd. Hij genoot dan ook zichtbaar en was terecht super trots op het eindresultaat. Ook de aanwezigheid van de vele gasten, waaronder mensen uit de voetballerij zoals Willy van der Kuylen, Willy van de Kerkhof, Jan Heintze, Danny Koevermans, Leon Vlemmings, Louis Coolen, Ilja van Leerdam, Danny van Bakel, Dave Goossens, Ed Janssen, Louis van Gaal, Hans van Breukelen en Toon Gerbrands gaven het prachtige voetbalfeestje dinsdag jongstleden bij HUP de nodige extra glans.

Tekst loopt door onder foto


(Bron foto; Eric van der Putten).

Kampioenschaal PSV

Diverse voetbalgasten hadden op de openingsdag zelfs nog uitbreiding voor het nieuwe voetbalmuseum meegebracht. Vooral het cadeau dat Lenssen door PSV in het vooruitzicht werd gesteld en binnenkort mag toevoegen aan zijn museum bezorgden hem toch wel even kippenvel. De originele kampioensschaal van het seizoen 2017-2018 gewonnen door PSV Eindhoven. Een uniek item dat binnenkort zonder twijfel tot één van de pronkstukken gerekend mag worden van het voetbalmuseum.

Het zou bij wijze van spreken zomaar een nieuw hoofdstuk kunnen opleveren van het boek ‘van voetbalverzamelaar tot museumdirecteur’. Het motto van de presentatie door dagvoorzitter Martie Jeuken over de Mierlose verzamelaar. Een echte fanatiekeling. Het is dan ook, mede door de regelmatige komst van buitenlandse voetbalprofs bij het HUP hotel, niet vreemd dat het voetbalmuseum uiteindelijk de definitieve naam FANATIC kreeg toebedeeld. Een naam die alles zegt over de man achter de nieuwste trekpleister van de gemeente Geldrop-Mierlo. Hét voetbalmuseum waar we in de toekomst zonder twijfel nog meer van gaan horen.

Voetbalmuseum FANATIC, gevestigd in hotel HUP, Arkweg 3 te Mierlo is dagelijks gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het hotel. Op maar liefst vijf locaties binnen HUP is de nodige voetbalhistorie te bewonderen. Met dank aan verzamelaar Jos Lenssen, het HUP hotel, de gemeente Geldrop-Mierlo en al die mensen die spontaan één of meerdere voetbalsouvenirs beschikbaar stelden in het verleden!  


Louis van Gaal opende het Voetbalmuseum. (foto: Harrie vd Sanden).

Dit nieuwsbericht is 289 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X