Mannenkoor Mierlo zet jubileumactiviteiten voort

Gepubliceerd op: 11 juli 2019 11:45
Gewijzigd op: 11 juli 2019 10:18

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Op 10 maart 2019 heeft Mannenkoor Mierlo zijn tweehonderdjarig jubileum op een muzikale wijze ingeluid. In de Heilige Luciakerk te Mierlo heeft het koor voor het eerst zijn jubileumviering de ingestudeerde meerstemmige mis ‘Mis opus 335’ van Jacques Louis Battmann uitgevoerd onder de bezielende leiding van dirigent Edwin van de Kerkhof. De meerstemmige en wisselende gezangen zijn begeleid door organist Leo de Wit. 

Bijzondere vieringen
Aan de parochie van de Heilige Nicasius is gevraagd om deze viering ook in de andere kerkdorpen te mogen zingen. Aan dit verzoek heeft het bestuur van de parochie gehoor gegeven. Op zondag 7 juli is bij het krieken van de dag met een exclusieve cabrio bus van Bergerhof Tours via de landelijke wegen vanuit de Peel naar de plattelandsgemeente Leende in de Kempen gereden. Een bezienswaardige tocht door de landelijke- en  bosrijke omgeving van Zuid-Oost Brabant met aan de kim de kerk van de ‘St.- Petrus’ Banden.  Een laat-gotische kruisbasiliek met ingebouwde toren, die na de brand van 1699, ontstaan door blikseminslag, in 1714 weer opgebouwd is. Na een hartelijk ontvangst heeft het mannenkoor in de nabijheid van het orgel en de dirigentenbok het vertrouwde plaatsje ingenomen.

Aan het begin van de Hoogmis heeft pater W. van Meijl naast de parochianen, ook het koorgezelschap en genodigden verwelkomd. In deze bijzondere viering zal het Mannenkoor Mierlo de vaste en wisselende gezangen uitvoeren. Met een gedragen en goed uitgevoerd slotlied volgde een warm applaus voor het gastkoor. Met een aangekleed kopje koffie is na de viering nog gezellig even gekletst over deze bijzondere ontmoeting in een andere kerk van de Nicasiusparochie. 

Jaarprogramma
Het jubileumjaar wordt vervolgd met het opluisteren van de Eucharistieviering in de HH. Maria en Brigidakerk te Zesgehuchten. Deze viering vindt plaats op het Mariafeest van Maria Geboorte op zondag 8 september om 09.30 uur.  Zaterdag 19 oktober vervolgt het koor haar jubileumprogramma met een optreden in de H. Catharina van Alexandriëkerk in Sterksel. Deze viering begint om 19.00 uur in Sterksel. De koorreis naar Maastricht staat gepland op zondag 13 oktober 2019. Vast onderdeel van het dagprogramma is nu het opluisteren van de H. Eucharistieviering  in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming. Zaterdag 23 november vindt het 200e Ceciliafeest plaats, wat ook tevens de afsluiting vormt van een gevarieerd en feestelijk jubileumjaar.

Foto: Exclusief vervoer met rondrit door de Kempen (bron foto: Harrie van der Sanden).


Dit nieuwsbericht is 65 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X