‘Leven met beperkte lucht’: Themadag bij Gezondheidsplein

Gepubliceerd op: 12 april 2019 10:11
Gewijzigd op: 11 april 2019 15:26

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Mierlo. ‘Leven met beperkte lucht’ dat is het motto van de speciale themadag welke zaterdag 13 april aanstaande plaatsvindt bij het Gezondheidsplein, Graspieper 4 in Mierlo. De voorlichtingsdag voor mensen met beperkte lucht en hun partners duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur en wordt georganiseerd Patiëntenvereniging Luchtgenoten en De Fysioclub van JVDI uit Mierlo. Deelname aan de speciale themadag is geheel gratis. Belanghebbenden kunnen zich aanmelden door middel van een email te sturen aan secretariaat@jvdi.nl (Fysio JVDI) of telefonisch via het nummer 06-49685438.

‘Luchtgenoten’

Al zo’n tien jaar houdt Patiëntenvereniging Luchtgenoten zich actief bezig met allerlei zaken die te maken hebben met longziektes en al hetgeen betrekking heeft aangaande de gevolgen die het leven met beperkte lucht met zich meebrengt. Vandaar ook het initiatief een speciale themadag te organiseren met als motto ‘Leven met beperkte Lucht’.

Bij de Patiëntenvereniging Luchtgenoten zijn vooral veel lotgenoten uit de regio rondom de ziekenhuizen in Geldrop en Helmond aangesloten. Zij steken als vrijwilligers veel tijd en energie in de zogenaamde lotgenoten contacten, maar besteden daarnaast ook veel aandacht aan de partners. In tegenstelling tot bij vele andere verenigingen kunnen partners van longpatiënten zich ook aansluiten bij Patiëntenvereniging Luchtgenoten. Zij worden namelijk ook dagelijks geconfronteerd met alle ongemakken en beperkingen die het leven met beperkte lucht voor hun partner met zich meebrengt.

“Uit ervaring weten we dat er nog veel mensen in de regio zijn die feitelijk het grootste gedeelte zelf nog dienen op te lossen en uit te zoeken op het gebied van leven met een beperkte longinhoud. En daar willen we hen graag een handje bij helpen als dit kan. Dit gebeurd onder andere door met regelmaat themabijeenkomsten te organiseren met uiteenlopende onderwerpen. Maar ook door leuke activiteiten zoals een bbq, oliebollenmiddag, uitstapjes naar een museum en dergelijke te organiseren. Uiteraard georganiseerd naar de mogelijkheden van de deelnemers”, aldus Mierlonaar Wim van den Biggelaar, voorzitter van Patiëntenvereniging Luchtgenoten en zeer actief vrijwilliger achter de schermen van de vereniging die al tien jaar hun uiterste best doet het leven van menig longpatiënt een stuk aangenamer te maken.

De Fysioclub van JVDI

Mede door de organisatie van de themadag ‘Leven met beperkte Lucht’ door Patiëntenvereniging Luchtgenoten in samenwerking met De Fysioclub van JVDI, welke op diverse plaatsen in de regio is zijn gevestigd, wil men belanghebbenden wat extra handvaten aanreiken waarmee men verder kan. Dit kan zijn over bijvoorbeeld longrevalidatie, wat vaak onderschat wordt, of over voeding c.q. medicatie. Belangrijke aspecten die aanstaande zaterdag 13 april tijdens de bijeenkomst in het Gezondheidsplein te Mierlo allemaal aan bod komen. Zo zal er ook een ergotherapeut aanwezig zijn evenals diëtiste Wendy Dasilva en is de nodige info te vergaren over de mogelijkheden medisch maatgebied qua longgebeuren bij de regionale ziekenhuizen Elkerliek en St.Anna. Eenzelfde geldt voor Patiëntenvereniging Luchtgenoten en Fysiotherapie De Fysioclub van JVDI, de organisatoren van de themadag.

Deelname is gratis

De aanwezige mensen met beperkte lucht samen met hun partners, de doelgroep van de speciale themadag, kunnen ook deelnemen in carrouselvorm waarbij een vijftal thema’s onder de aandacht worden gebracht. Al bij al een zeer nuttige en interessante bijeenkomst voor mensen met beperkte lucht en hun partners. Tijdens de lunchpauze zullen (gratis) broodjes worden geserveerd voor de deelnemers van de themadag. Nog niet aangemeld? Doe dit dan snel, want over twee dagen zal de voorlichtingsdag plaatsvinden in het Gezondheidsplein, Graspieper 4 te Mierlo. Voor informatie en of aanmeldingen: secretariaat@jvdi.nl of telefonisch via 06-49685438.

Fotobijschrift: Themadag ‘Leven met beperkte lucht’ bij Gezondheidsplein in Mierlo


Dit nieuwsbericht is 50 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X