Kringgildedag Gerwen

Gepubliceerd op: 7 juni 2019 12:30
Gewijzigd op: 6 juni 2019 10:11

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Met uitzonderlijke hoge temperaturen, nam het Sint Catharina en Sint Barbara Gilde Mierlo afgelopen zondag deel met maar liefst 57 andere Gilden, aan de Kringgildedag in Gerwen.

Emma van den Wittenboer trotseerde de hitte en was onze charmante bordjesdraagster. Halverwege de route was er een rust/waterpauze ingelast, wat met 33 °C geen overbodige luxe was! Petje af voor alle lopers. De optocht met zoveel Gilden, sommigen met paarden, in zoveel kleur en pracht, maar vooral daarna ook de massale 'opmars', was een fantastisch schouwspel! Daarnaast was ook de tentoonstelling de moeite van het bekijken waard! De geschiedenis/historie van de Gilden gaan vaak terug tot, zoals het Heilig Kruisgilde Gerwen terug tot het jaar 1244.

Koning Theo Lenders heeft meegedaan aan het Koningschieten, maar helaas werd de vogel net voor zijn beurt, eraf geschoten. Het was een mooie, warme dag, met dank aan het Heilig Kruisgilde Gerwen voor een fantastische organisatie.

(Bron foto: Sint Catharina en Sint Barbara Gilde Mierlo).


Dit nieuwsbericht is 50 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X