Kinderen ontvangen de Eerste H. Communie

Gepubliceerd op: 11 april 2019 18:34
Gewijzigd op: 11 april 2019 15:06

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Mierlo- Zondagmorgen 7 april hebben negentien kinderen in de leeftijd van zeven en acht jaar van de Mierlose basisscholen hun Eerste Heilige Communie gedaan in de kerk van de  H. Lucia te Mierlo.

Op een interactieve manier heeft voorganger, pastoor Van der Maazen, tijdens deze bijzondere viering over de betekenis van dit Sacrament gesproken met de communicanten. Hoogtepunt van de viering is ongetwijfeld geweest de uitreiking en de ontvangst van de Eerste Heilige Communie.Naast de communicanten is deze bijzondere viering ’Samen delen’, ook door vele naaste familieleden bijgewoond. De vaste- en wisselende gezangen van deze H. Eucharistieviering zijn verzorgd door het Mierloos Kinderkoor. Met het lied “Zeg me je ‘naam’ hebben de communicanten zich voorgesteld aan de parochianen.

 Voorbereiding op de Eerste Communie

Met de kinderen, die hun Eerste Communie wilden vieren, heeft de communiewerkgroep met o.a. pastoor Van der Maazen en de ouders deze bijzondere viering met elkaar besproken. Verder zijn de symbolieken uitgelegd. Met een joviaal gebaar van alle kerkgangers werd de viering afgesloten met de doorkomst van de communicanten door het middenschip. Een mooie roos hebben de communicanten verder uitgereikt aan hun ouders als dank voor hun goede zorgen. De communicanten zijn: Anouk Willlems, Erik Leszczynski, Eva Knoops, Teun van Melis, Jolein Steenbakkers, Mara van Gerven, Dirk Dalhuizen, Fay van Tartwijk, Myrthe van Vlerken, Vera Manders, Lucas Liebens, Eva Liza van de Mosselaar, Jens van Houtum, Liam Haans, Finn Ritzen, Lucas Tiemann, Linne Verschueren en Julian Lammers. Dit bijzondere feest is thuis voortgezet in aanwezigheid van vele bekenden. 

De communicanten met pastoor Van der Maazen voor aanvang van de viering. (Foto Harrie van der Sanden).


Dit nieuwsbericht is 76 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X