Keurslager Jos van Baars Mierlo Maestro 2019

Gepubliceerd op: 10 oktober 2019 10:00
Gewijzigd op: 10 oktober 2019 9:39

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

MIERLO -  Drie Mierlose ondernemers hebben zaterdag 5 oktober, enigszins zenuwachtig, naast Martie Jeuken op het podium gestaan voor de finale van Mierlo Maestro. Dhr. Arno Saasen (Saasen Groep), Dhr. Jos van Baars (Keurslager van Baars) en Dhr. Ad van Melis (Heesmans Installatie Techniek) hebben, in sportcafé de Weijer, van zich laten horen. In een voorstelronde met eigen presentatie vertelden ze waarom hun bedrijf in aanmerking zou kunnen komen voor de titel ‘Mierlo Maestro’ 2019.

Derde editie
“Vier jaar geleden is de eerste editie gehouden van de Mierlo Maestro”, opent Huub van Stekelenburg, voorzitter van de stichting Mierlo Maestro. Mierlo Maestro is een initiatief vanuit OVM, in samenwerking met Rabobank Peelland Zuid, om aan de ondernemers in Mierlo een extra ondernemers-impuls te geven. In de derde editie is gekozen voor een gewijzigde opzet. Kandidaten zijn gevraagd vanuit de stichting Mierlo Maestro. De leden van het OVM en de deelnemers van centrum- en lintenmanagement konden vooraf digitaal stemmen. Daarnaast heeft een onafhankelijke jury de kandidaten bezocht en gesproken.

Onafhankelijke jury
De jury, bestaande uit Wim Mandigers (voorzitter), Linda Koolhaas, Veronique van der Zee, Joost Kosman en Henk Brocx, zijn in verschillende samenstellingen bij de finalisten in het bedrijf op bezoek geweest. 

Voorzitter Mandigers: “Het zijn drie mooie bedrijven met drie trotse eigenaars met drie verschillende verhalen en drie keer alle reden tot trots. In de gehouden persoonlijk gesprekken met de jury hebben de drie bedrijven de jury proberen te overtuigen, dat zij het ‘stokje’ van vorige winnaar, Ruud Gerrits (Barbershop), kunnen overnemen. Tot eerste winnaar van de ‘Mierlo Maestro’ is uitgeroepen ‘JVDI de Fysioclub’. 

Presentatie in handen van Martie Jeuken
De presentatie van deze avond was in handen van Martie Jeuken. Martie is o.a. stadionspeaker bij Helmond Sport en zeer betrokken bij de gemeente Geldrop-Mierlo. 

Op een geweldige manier praatte hij de avond aan elkaar. Een grap, een serieus gesprek, een diepgaand interview met oprechte interesse, Martie draaide zijn hand er niet voor om. De aanwezigen konden dit zeer waarderen en regelmatig klonk er applaus, aangevuld met een lach. 

Voorstellen ondernemers
Voordat het ‘tafel gesprek’ met de drie genomineerde begon, kreeg iedere ondernemer tien minuten de tijd om iets over zichzelf en over zijn bedrijf te vertellen en toe te lichten, waarom zij vinden dat zij Mierlo Maestro 2019 kunnen worden. 

Iedere genomineerde koos hierin zijn eigen weg. Zo had Jos van Baars een prachtig zelf gemaakt filmpje over zijn ‘slagerij’ en ‘team’. Arno Saasen koos om zijn verhaal te doen aan de hand van een foto collage. Ad van Melis werd geïnterviewd door Martie Jeuken en sloot af met een bedrijfsfilmpje. Elke introductie van de genomineerde startte met een optreden van het gelegenheidsduo Wiljan van Gerven en Eric Bogers. Het duo wist wederom voor iedere ondernemer een speciaal lied samen te stellen wat persoonlijk op hen sloeg, en waarbij met luchtige creativiteit duidelijk naar voren kwam in welk ‘ambacht’ de genomineerde onderneemt.

Jury lovend over de kandidaten
Voordat de winnaar bekend werd gemaakt, heeft voorzitter Mandigers de resultaten van de jury voorgelezen. Er waren lovende woorden voor de drie ondernemers. “Het was niet gemakkelijk voor de jury”, veel diversiteit tussen de bedrijven, maar alle drie te typeren als echte Mierlose Ondernemers. Tijdens de werkbezoeken van de jury hebben zij veel passie en ambitie mogen ophalen. De ondernemers zelf gaven op de avond aan dat een dergelijk bezoek van de jury van Mierlo Maestro, hen weer aan het denken en op scherp, heeft gezet. De jury heeft voor hen een rapport uitgewerkt en dat kregen zij op de avond overhandigd.

Krachtige en mooie woorden van burgemeester Marc Jeuken
Waarnemend burgemeester Marc Jeuken heeft de eer om de winnaar bekend te maken. Geen uitgebreide speech, maar krachtige woorden omschrijven de winnaar van de derde editie van Mierlo Maestro. 

De genomineerden van Mierlo Maestro zijn alle drie ‘creatief’, ‘persoonlijk’, ‘hoogwaardige Mierlose ondernemer’, ‘met veel passie voor het ondernemen. Maar er kan er maar één de Mierlose Maestro zijn.” Marc opende de enveloppe van de notaris Schretlen  en kondigde aan dat aan Jos van Baars de eer voor 2019 is gevallen om Mierlose Maestro te zijn. Een luid applaus volgde en met super trots nam Jos en Monique van Baars de award in ontvangst. Jos, “ieder van ons drieën verdiende deze eer, ben trots dat ik het mag zijn voor deze keer.” Dit typeert deze editie van de Mierlose Maestro. Alle drie de kandidaten kennen elkaar persoonlijk vanuit o.a. de Brandweer Geldrop-Mierlo Post Mierlo. 

Voor hen was het een mooie reis om vooral met elkaar hun bedrijven en wijze van ondernemen te etaleren. Zoals Jos zei, “Mierlo Maestro heeft dit podium mogelijk gemaakt om te laten zien wat wij allemaal in onze bedrijven doen.”Behalve de glazen award ‘Mierlo Maestro’ontvangt de maestro Jos van Baars een cheque voor een persoonlijk ontwikkelproject ter waarde van € 1500,- uit handen van een afvaardiging van Rabobank Peelland Zuid.

Foto: ‘Mierlo Maestro’ is geworden Jos en Monique van Baars (bron foto: Harrie van der Sanden).


Dit nieuwsbericht is 173 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X