Kampioensschaal voor Mifano 3

Gepubliceerd op: 16 mei 2019 10:00
Gewijzigd op: 16 mei 2019 9:30

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Met grote overmacht heeft het derde seniorenelftal van voetbalvereniging Mifano zondag 12 mei jongstleden de kampioenstitel behaald in de vijfde klasse. Door een 8-0 winst tegen Someren 8 op sportpark ‘De Potacker’ in Someren mocht Jeroen van Lierop als ‘El Capitano’ van Mifano 3 na afloop van de eenzijdige wedstrijd de kampioensschaal in ontvangst nemen. Een mooie prestatie van het team van leider/speler Dennis Pennings die zondag jongstleden op passende wijze werd gevierd.

Vanaf de eerste competitiewedstrijd liet Mifano 3 duidelijk zien wat hun doelstelling was. ‘Kampioen worden’, niets meer maar zeker ook niets minder! Twee wedstrijden voor het einde van het seizoen werd de doelstelling reeds behaald en mocht op moederdag een extra feestje worden gevierd. En wat voor feest! Na de eerste huldiging op het kunstgrasveld van SV Someren volgde een uurtje later een zegetocht door Mierlo op ‘de platte kar’. Voor diverse routiniers binnenhet team, een achttal oud-spelers van Mifano 1, bijna de gewoonste zaak van de wereld. Alhoewel, op de platte kar door je eigen dorp is en blijft ook heden ten dagen anno 2019 nog steeds een speciale gebeurtenis. Zeker voor de feestbeesten van het huidige derde elftal van Mifano, die er wel pap van lusten! Na de zegetocht was het hoogste tijd voor een ouderwets feestje in het Mifano-Paviljoen en tussendoor met een schuin oog kijkend wat er in Amsterdam en Alkmaar gebeurde.

Monsterscore kampioenswedstrijd
Ondanks de ruime voorsprong op de enige concurrent Sparta ’25 7 (alhoewel concurrent, er werd twee keer gewonnen van het team uit Beek en Donk, red.) begon het derde van Mifano aan de kampioenswedstrijd afgelopen zondag in Someren met alle toppers aan de aftrap. Nadat Bart Smits de Mierlose titelfavoriet op een 0-1 voorsprong had gebracht was het ijs gebroken en volgenden voor de rust nog doelpunten van zowel Maikel van der Westen als Willem den Ouden. De wedstrijd leek dus al na 45 minuten beslist. Sterker nog, de tegenstander uit Someren mocht van geluk spreken dat de kampioenen uit Mierlo de tweede helft in de tweede versnelling de wedstrijd uitspeelden en zich zichtbaar spaarden voor de ‘derde helft’! Wel scoorde zij via (wederom) Bart Smits, Ruben Arts, Thijs Vennix, Maikel van der Westen en Carel Manders nog een vijftal doelpunten wat hun totaal na 16 speelronde op 84 bracht.

Daarentegen hoefde Mifano-doelman Gijs Remmers slechts 22 keer de bal uit het net te halen. Cijfers die er niet om liggen en eens te meer duidelijk maken dat er dit seizoen slechts één team in de vijfde klasse was bij Mifano 3 die aanspraak maakte op de kampioensschaal. Overigens een kampioensschaal waar bijna evenveel deuken en bulten in en opzitten als er doelpunten zijn gescoord door het kampioensteam. Wie de kampioenen van Mifano 3 dit seizoen nog in actie wil zien doet er goed aan het resterende programma even op de keukenkalender te noteren. Aanstaande zondag 19 mei staat er voor het team van de Mierlose FC de Kampioenen nog een thuiswedstrijd op sportpark ‘De Ark’ op het programma tegen RoodWit ’62 5. Aftrap 12.00 uur.

Een week later, zondag 26 mei speelt Mifano 3 in het Helmondse Brouwhuis nog tegen Bruheze 3. Deze wedstrijd begint om 12.30 uur. Benieuwd of het team met de Pitpop reclame op het shirt de komende twee wedstrijden de 100 doelpunten nog zal behalen? Kom gezellig kijken, de entree is toch gratis!

Foto: Kampioensschaal voor Mifano 3 (bron foto: Harrie van der Sanden).


Dit nieuwsbericht is 64 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X