Kampioensschaal PSV in Voetbalmuseum Fanatic

Gepubliceerd op: 11 juli 2019 12:45
Gewijzigd op: 11 juli 2019 10:34

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Sinds de opening van voetbalmuseum FANATIC op dinsdag 2 april 2019 heeft voetbalverzamelaar Jos Lenssen uit Mierlo tientallen souvenirs uit binnen- en buitenland mogen ontvangen en kunnen toevoegen aan zijn imposante collectie voetbalsouvenirs. Zonder twijfel het mooiste en uniekste collectoritem, de KNVB kampioensschaal seizoen 2017-2018 van PSV, pronkt sinds eergisteren in het gratis toegankelijke museum dat gevestigd is aan de Arkweg 3 te Mierlo. 

Na terugkomst van een promotietour door Mexico waar PSV enkele speciale trofeeën mee naar toe had genomen, mocht de voetbalfanaat maandagmiddag in hotel HUP, het Sportiefste hotel van Nederland, de prachtige kampioensschaal uit handen van de heer Ron Verkerk, verenigingsvoorzitter van PSV, in ontvangst nemen. Een verlaat cadeau, tijdens de opening van het voetbalmuseum symbolisch aangeboden door PSV directeur de heer Toon Gerbrands.

Dat één van de twee kampioensschalen welke PSV heeft gekregen na het behalen van het Landskampioenschap 2017-2018 inmiddels pronkt in het Mierlose voetbalmuseum is natuurlijk best uniek te noemen. Het spreekt dan ook voor zich dat museumdirecteur Jos Lenssen bijzonde trots is op het gebaar van de directie van zijn favoriete club uit Eindhoven.

Louis van Gaal
Daags nadat de kampioensschaal van PSV in Mierlo arriveerde viel er bij Lenssen ook een envelop op de deurmat verstuurd door Louis van Gaal. De succesvolle coach die op dinsdag 2 april samen met zijn vrouw de opening van het voetbalmuseum verrichte stuurde ter uitbreiding van het museum onder meer het officiële programmaboekje en de persoonlijke toegangsbewijzen van de Finale van het WK2019 voor Vrouwen welke zondag 7 juli jongstleden plaatsvond in het Franse Lyon.  Bijzonder attent van Nederlands succesvolste coach aller tijden waarvan in het voetbalmuseum diverse unieke persoonlijke souvenirs
te zien zijn.

Foto: Kampioensschaal PSV pronkt in Mierloos Voetbalmuseum FANATIC
(bron foto: Voetbalmuseum FANATIC).


Dit nieuwsbericht is 61 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X