Judotalent in actie bij het 24e Houvast toernooi

Gepubliceerd op: 10 mei 2019 12:00
Gewijzigd op: 9 mei 2019 10:38

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

In het Moederdagweekend van 11 en 12 mei 2019 organiseert Budoverenging De Hechte Band (DHB) voor de 24e keer het Internationale Houvast Judotoernooi. Sporthal De Weijer te Mierlo is traditioneel weer het toneel voor de wedstrijden van de ruim 900 judoka’s.

Nieuw dit jaar zijn de extra 3 clinics die op zaterdagavond van 19:00-22:00 uur plaatsvinden. Deze clinics zijn bedoeld voor (wedstrijd)judoka’s die iets meer willen begrijpen, en beter willen gaan toepassen, van Japanse Kodokan judo principes. De toegang op zaterdagavond is voor publiek gratis. Het concept van het toernooi staat goed aangeschreven en weet zich ieder jaar verzekerd van een top bezetting , dit niet alleen door het aantal deelnemers, maar zeker ook door het hoge aantal aanwezige clubs.  Ook het niveau van de judoka’s ligt vrij hoog. Beginnende (wedstrijd) judoka’s hebben het hier hard te halen. Het erepodium bereiken is een hele uitdaging. De Amateur Judo Association (AJA) komt al sinds jaar en dag vanuit Birmingham naar Mierlo, ook nu weer met een volle touringcar en méér dan 40 deelnemers.

Op zaterdag verwelkomen we de meisjes t/m -12 jaar en de jongens t/m -15 jaar, op zondag zijn de tatami’s  gereserveerd voor de dames vanaf -15 jaar en de heren vanaf -18 jaar.  Sommige poules zijn zo groot dat ze opgesplitst moeten worden in een A en een B poule. Dit zorgt ervoor dat ellenlang wachten voorkomen wordt en de spieren van de judoka’s tussendoor niet helemaal afkoelen, waardoor ook minder kans op een blessure. Dit jaar is er flink geïnvesteerd in het toernooi. Alle vrijwilligers zullen, een jaar eerder dan gepland,  aantreden in nieuwe, speciaal ontworpen ‘uniforme’ kleding, wat zorgt voor een duidelijke eenheid en herkenbaarheid. Om de gewijzigde wedstrijdregels te kunnen verwerken zijn de ‘oude’ digitale scoreborden  vervangen door 7 grote 55 inch beeldschermen en 7 laptops. Ook heeft het programmablad een upgrade ondergaan, omgezet naar full color, waardoor de advertenties en berichten veel beter tot hun recht komen.

Alle aanpassingen zullen het toernooi niet alleen een boost geven maar ook een nog professionelere uitstraling en is het toernooi klaar voor nog heel veel edities, met volgend jaar een zilveren jubileum.

Deelnemers
DHB heeft natuurlijk ook leden die gaan deelnemen aan dit toernooi. Zonder doemdenken; ‘De verwachting op een groot aantal prijzen is er niet’, de tegenstand is sterk. Gezien de resultaten van enkele recente toernooien zijn er enkele die wellicht wel al om de strijd van de prijzen kunnen gaan. De organisatie van zo’n groot evenement lukt alleen maar met hulp van zo’n 130 vrijwilligers en ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. Wat geweldig dat vele op de een of andere manier hun bijdrage leveren. Sámen zijn we in staat er een prachtig toernooi van te maken.

De wedstrijden starten op zaterdag om 09:30 uur en op zondag al om 09:00 uur en duren beide dagen tot het einde van de middag. Publiek is van harte welkom, de entree is € 3,50 v.a. 13 jr. Kinderen van 5 t/m 12 jr. betalen € 1,50, t/m 4 jr. gratis.      

(Bron foto: Budoverenging De Hechte Band).


Dit nieuwsbericht is 55 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X