Jaarlijkse zegening van bromfietsen

Gepubliceerd op: 7 maart 2019 12:45
Gewijzigd op: 7 maart 2019 10:08

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Zondag 10 maart aanstaande organiseert de Mierlose Oldtimer Bromfietsclub ‘Op ons gemekske’ weer de jaarlijkse zegening van oude bromfietsen. Na afloop van de h.mis van 9.30 uur (omstreeks 10.15 uur) zullen de aanwezige oude bromfietsen en de motoren van de Mierlose ‘Meuterclub’ op het kerkplein gezegend worden en kan men weer vol goede moed en vertrouwen het nieuwe brommerseizoen ingaan.

Alweer voor het dertiende jaar op rij staat de eerste of tweede zondag in maart voor oude brommerglorie uit Mierlo (en omstreken, red.) in het teken van de speciale zegening. “Een prachtig gebeuren en voor de leden van onze Oldtimer Bromfietsclub ‘Op ons gemekske’ een fijn gevoel om het nieuwe seizoen in te gaan. We zijn dan ook bijzonder blij dat pastoor Van der Maazen de traditie van pastoor Kloeg voortzet om deze toch wel speciale gebeurtenis in stand te houden”, aldus de organisatie van Oldtimer Bromfietsclub ‘Op ons gemekske’.

Aanstaande zondag 10 maart rond de klok van kwart over tien kunnen bezitters van een oldtimer (brommer van 25 jaar en ouder, ook niet leden van ‘Op ons gemekske’,red.) deelnemen aan de bromfietszegening op het plein gelegen aan de Daemenstraat te Mierlo. Ook bezoekers die deze speciale gebeurtenis eens van dichtbij willen meemaken zijn natuurlijk van harte welkom en kunnen getuige zijn van het zegenen van de oude brommerglorie.

Nadat pastoor Van der Maazen de oude bromfietsen van de zegening heeft voorzien zullen de leden van Oldtimer Bromfietsclub ‘Op ons gemekske’ van start gaan voor hun eerste tourrit door de regio. Maandelijks, van maart tot en met oktober, organiseert ‘Op ons gemekske’ op de eerste zondag van de maand een tourrit vanuit clubhuis Gasterij ’t Spitje te Mierlo. Voor meer inlichtingen omtrent de zegening van Oldtimer Bromfietsen op zondag 10 maart 2019, de maandelijkse tourritten of andere activiteiten van Oldtimer Bromfietsclub ‘Op ons gemekske’ neem dan een kijkje op de fraaie website (www.oponsgemekske.nl) van één van Nederlands actiefste en mooiste Oldtimer Bromfietsclubs, ‘Op ons gemekske’ uit Mierlo.  De jaarlijkse oldtimer bromfietsbeurs staat dit jaar gepland op zondag 24 maart 2019 in de Veilinghal, gelegen aan de Loeswijk te Mierlo.

(Foto: Bromfietsclub ‘Op ons gemekske’).


Dit nieuwsbericht is 79 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X