Een man die Ove heet

Gepubliceerd op: 15 november 2019 11:00
Gewijzigd op: 14 november 2019 14:47

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Mierlo-Hout, Voorpagina

MIERLO - Ove is negenenvijftig jaar oud. Hij rijdt Saab. Mensen noemen hem “de bittere buurman” Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn onmiddellijke omgeving in de wijk waarin hij woont. Hij en zijn vrouw Sonja waren de eerste bewoners, samen met hun vrienden Rune en Anita.

Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen, controleert de inhoud van afvalbakken. Dit ondanks het feit dat hij al jaren geen voorzitter meer is van de buurtbewonersgroep. Achter deze pedante façade schuilt een verhaal, een verdrietig verhaal.

Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan.

Een man die Ove heet draait zondag 17 november om 20.00 uur in ’t Patronaat. Voorverkoop filmkaarten bij Albert Heijn Mierlo en Dreverman Tabaktief. Of koop je ticket voor aanvang in ’t Patronaat. Kijk voor het volledige programma in onze agenda-strip in deze krant of op patronaatmierlo.nl. 

Foto.  Filmtheater ’t Patronaat


Dit nieuwsbericht is 41 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X