Désirée Schmalschläger waarnemend burgemeester gemeente Geldrop-Mierlo

Gepubliceerd op: 10 april 2019 10:56

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Geldrop, Mierlo, Voorpagina

Mierlo: Op vrijdag 5 april 2019 is mevrouw Désirée Schmalschläger benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo. Burgemeester Schmalschläger is van 2013 tot 2019 burgemeester geweest van de gemeente Nuth.

Eerder was ze fractievoorzitter van de fractie PvdA/GroenLinks in De Bilt en wethouder en loco-burgemeester in de gemeente Heiloo. Mevrouw Schmalschläger blijft burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo totdat er een nieuwe, vaste burgemeester is benoemd.De waarnemend burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo mevrouw D.Schmalschläger is geboren in Heerlen. Ze groeide op in Brunssum. Zij is gehuwd met drs. R. Leijenhorst en heeft twee kinderen, een dochter en een zoon.

Ervaring 

Op 27 juni 2013 werd mevrouw Schmalschläger benoemd tot burgemeester in Nuth. Ze was de eerste burgemeester, die benoemd werd door koning Willem-Alexander.Met ingang van 1 januari 2019 werd de gemeente Nuth door herindeling samengevoegd met de gemeente Schinnen en Onderbanken en ging verder onder de naam gemeente Beekdaelen. De functie van mevrouw Schmalschläger kwam daarmee te vervallen. Op 7 januari 2019 kreeg zij bij haar afscheid de gemeentelijke erepenning van de gemeente Nuth uitgereikt door waarnemend voorzitter van de gemeenteraad mr. Jack Jetten.

Raadsvergadering

Maandag 8 april heeft burgemeester mevrouw Schmalschläger haar eerste raadsvergadering voorgezeten en kennis gemaakt met het college,  de raadsleden en de griffier van de gemeente Geldrop-Mierlo. In een vlot tempo,  parate kennis en haar bekwaamheid heeft zij de vergadering kundig geleid. 

Désirée Schmalschläger waarnemend burgemeester gemeente Geldrop-Mierlo


Dit nieuwsbericht is 271 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X