De Jeugdvakantieweek bestaat 50 jaar: Een week vol feest!

Gepubliceerd op: 18 juli 2019 10:44
Gewijzigd op: 18 juli 2019 10:47

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Er gaat iets moois gebeuren van 12 t/m 16 augustus a.s. De Jeugdvakantieweek Mierlo bestaat 50 jaar en dat betekent een week vol feest! De leukste spellen van de afgelopen jaren komen weer aan bod. Er vindt een grootse verrassings-dag plaats en een dag waarbij alle, 500 deelnemende kinderen, op één veld samen spelen doen. Natuurlijk ontbreken ook de luchtkussens niet en maakt en krijgt men iedere dag
iets lekkers.


De Kindervakantieweek vindt zijn oorsprong in het samen spelen, vriendjes maken en kinderen uit gezinnen met een laag budget, toch een fijne vakantie te bieden. De mascotte Hoppakee is in de loop der jaren in de vorm van een pop realistisch geworden en ook weer aanwezig. Alle kinderen mogen meedoen, vandaar ook de S groep voor kinderen waarvoor een hele week te veel is en die extra begeleiding nodig hebben. 150 Vrijwilligers, zorgen er voor dat iedereen aan zijn trekken komt. Speciaal voor het jubileum is een commissie opgericht met oud- bestuursleden, die meedenken en organiseren. 

Bijzondere week
Het bestuur en coördinaties zijn al een jaar bezig met de voorbereidingen en werken al een heel jaar lang aan een bijzondere week. De flessenactie door de kinderen levert steeds weer een mooi geldbedrag op. Maar daarnaast wordt ook deelgenomen  aan NLDoet (het maken van decor en spelmaterialen), oud papier ophalen (geld inzamelen), Rabobank Clubkascampagne en Samenloop voor Hoop. Het Jeugdvakantiewerk in Mierlo is een vereniging en zoals elke vereniging heeft ook het JVW een bestuur. Sinds 1970 heeft het JVW ca. 60 bestuursleden gekend.

Het aantal bestuursleden schommelt door de jaren heen tussen de 9 en 13 personen (al dan niet uitgebreid met een paar mensen die toegevoegd worden aan het bestuur). Momenteel bestaat het bestuur uit negen leden, aangevuld met drie Coördinatieleden. Het feit dat een vereniging anno 2019, 50 jaar bestaat is niet bijzonder. Het is echter wél uniek te noemen voor een vereniging als het Jeugdvakantiewerk, die door het afwezig zijn van ‘eigen’ geldmiddelen en een lossere binding van en met de leden en een sterke behoefte aan vrijwilligers, nog steeds zo actief kan zijn en een geweldige rol vervult in de gemeente.

Een dikke proficiat is hier op zijn plaats. Zij hebben er zin in? Doet u mee? Kijk voor veel meer info op: www.jvwmierlo.nl Contact: info@jvwmierlo.nl

Foto: De jeugdvakantieweek Mierlo bestaat 50 jaar en dat betekent een week vol feest! (Bron foto: Harrie van der Sanden).


Dit nieuwsbericht is 328 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X