De energietransitie

Gepubliceerd op: 1 februari 2019 11:00
Gewijzigd op: 30 januari 2019 15:32

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Naar een fossielvrije toekomst, maar hoe?

VVD Geldrop-Mierlo wil een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie over de energietransitie. Zij organiseert daarom een breed energiedebat.

Op welke manier kunnen we de noodzakelijke groene stroom opwekken en in toekomstige behoeften  voorzien? Zijn zonnepanelen en windmolens voldoende om dit te garanderen? Wanneer worden windmolens en zonneparken landschapsvervuiling? Allemaal vragen die wij aan U voor willen leggen. Heeft ecomodernisme toekomst? Alle grote landelijke politieke partijen zijn daarom uitgenodigd om op 21 februari a.s. met elkaar hierover in debat te gaan. Top politici komen naar Geldrop om hierover  met U te praten. Marco Visscher heeft over de energietransitie  een boek geschreven wat binnen 2 maanden al een herdruk nodig had.

De belangstelling is erg groot. Zijn boek is leidraad voor de discussie. Worden werkzame oplossingen aangedragen of wordt er onnodig een appel gedaan over eigen schaduw te springen. Is het wel mogelijk geheel van het gas te gaan? Marco Visscher was een van de eerste milieu activisten die nu tot de conclusie komt dat de toekomstige energiebehoefte meer nodig heeft als alleen zonne- en windenergie. Maar wat is de oplossing? Binnen het Strabrecht College is door docent Robbert Kluijtmans over de transitie een studiegroep met leerlingen gevormd. Zij worden nauw betrokken bij het debat dat zal plaatsvinden in de grote aula van het Strabrecht College.

Het debat wordt geleid door Peter Portheine, directeur van Brainport Smart District. Wij zijn erg benieuwd naar de diverse opvattingen van onze inwoners en de diverse politieke inzichten. Noteer de avond daarom in Uw agenda. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Informatie over deze avond: Frits van de Mosselaar, tel. 0653949628.


Dit nieuwsbericht is 160 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X