De eerste punten zijn gescoord voor de Mierlose Dorps Quiz 2019

Gepubliceerd op: 11 april 2019 13:36
Gewijzigd op: 11 april 2019 13:42

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Mierlo: Terwijl zondagochtend tegen tien uur de klokken luiden van de St. Luciakerk stonden de eerste quizenthousiastelingen al aan de voordeur van het ’t Patronaat om hun team in te schrijven voor deelname aan de vierde editie van Mierloos mooiste en grootste dorpsquiz. Maar liefst 72 teams werden in amper twee uurtjes tijd ingeschreven. Een zeer respectabel aantal dat ongetwijfeld de komende weken nog zal uitgroeien richting de 100, het maximaal aantal teams dat kan deelnemen aan de quizavond op zaterdag 26 oktober 2019.

Het lijkt inmiddels een beetje een sport aan het worden welk team zich als eerste aanmeld voor de jaarlijkse Mierlose Dorps Quiz. Niet dat het iets uitmaakt of extra punten oplevert, maar gewoon voor de lol. Het tekent het enthousiasme van de teams die zich ook dit keer weer massaal aanmeldde voor de quiz waarmee de organisatie zich inmiddels als weer enkele maanden bezighoudt. Niet vreemd gezien de honderden vragen en opdrachten die bedacht en uitgewerkt dienen te worden. De een nog leuker, interessanter of ludieker dan de ander. Zo veel is inmiddels wel bekend na de drie voorgaande –zeer geslaagde- quizgebeurtenissen in Mierlo.

Boogschieten

Konden de deelnemende teams vorig jaar al wat extra puntjes bij elkaar sprokkelen in de plaatselijke PLUS-supermarkt voordat de Dorps Quiz een half jaartje plaatsvond. Dit keer kregen de aanmelders van de teams de boodschap mee zich dezelfde dag om 12.45 uur te melden bij Thuis, het restaurant in de Brugstraat. Daar kreeg men de opdracht een bezoekje te brengen aan de Mierlose Handboog Vereniging ‘De Vriendschap’. Wat zou daar moeten gebeuren? Het leek een puzzel uit één stuk. Boogschieten en als het even kon zoveel mogelijk punten bij elkaar schieten voor het team. Na een korte deskundige uitleg door instructeurs van ‘De Vriendschap’ mochten de afgevaardigden elk drie pijlen schieten. Daar konden de eerste extra punten verdient worden en de concurrentie al voorzichtig een beetje op achterstand worden gezet. Twee teams, te weten FC de Vis (de winnaars van 2017) en Echte Mierelse en Consorten, schoten maar liefst 27 punten bij elkaar en staan zodoen tot aan zaterdagavond 26 oktober op een gedeelde eerste plaats. Op twee punten gevolgd door De Bavkes en Hebben wij een naam of Niet. De voorlopige topvijf werd zondag jongstleden afgesloten door het team van Voor de Chijn welke 23 punten bij elkaar wisten te schieten.

Tussenstand 4e MDQ

1e FC de Vis en Echte Mierelse en Consorten (27 pnt), 3e De Bavkes en Hebben wij een naam of Niet (25 pnt), 5e Voor de Chijn (23 pnt), 6e Lappies, De Vriendschap en Stelle en Hugo (21 pnt), 9e Vereniging De Kersepit (20 pnt), 10e Team Wonderwereld en Club van 9 (19 pnt), 12e Fashion Family & Friends en De Spruwwejagers (18 pnt), 14e De Quizketiers, De Bisschopjes en De Groente boertjes (17 pnt). De rest van de scores kan men terugvinden op de website van www.mierlosedorpsquiz.nl.

Aanmelden teams

Ondanks de extra punten en de huidige topposities van genoemde teams liggen ook voor de andere teams de kansen nog helemaal open voor een leuk resultaat in de eindklassering welke zaterdagavond 2 november 2019 bekend zal worden gemaakt tijdens de Open feestavond.  Ook teams die zich nog niet hebben aangemeld is er niets aan de hand. Sterker nog, aanmelden betekend heerlijk gezellig mee quizen op zaterdag 26 oktober, de dag dat Mierlo helemaal in de ban zal zijn van de 4e Mierlose Dorps Quiz 2019. Aanmelden kan via de website van de Stichting Mierlose Dorps Quiz (www.mierlosedorpsquiz.nl). Ook voor de nodige informatie kan men een kijkje nemen op de site van de organisatie van Mierloos grootste en misschien wel mooiste dorpsevenement!

Sponsoren

De organisatie is druk bezig om alle sponsormogelijkheden door te nemen. Zij zullen hun best doen om contact op te nemen met voorgaande sponsoren en sponsoren die aangegeven hebben te willen gaan sponsoren. Mocht je ook interesse hebben in het sponsoren van de Mierlose Dorps Quiz en nog geen contact hebben gehad met één van de leden van de Stichting Mierlose Dorps Quiz, dan kan je de organisatie altijd mailen en bereiken op het volgende emailadres: info@mierlosedorpsquiz.nl


Dit nieuwsbericht is 139 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X