Burgemeester Link legt functie neer

Gepubliceerd op: 13 maart 2019 14:01
Gewijzigd op: 13 maart 2019 14:11

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Geldrop, Mierlo, Voorpagina

Maandag 11 maart 2019 heeft Burgemeester Link besloten zijn functie neer te leggen naar aanleiding van alle berichtgeving in de media over zijn relationele problemen. De heer Link heeft zijn besluit gedeeld met de gemeente door middel van de volgende verklaring:

Verklaring Burgemeester Link, neerleggen functie

Ik heb kennis genomen van de ophef die rondom mij is ontstaan. Deze berichtgeving raakt mijn ambt als burgemeester van Geldrop-Mierlo en is voor iedereen, alle betrokkenen, mijn partner, mijzelf en niet op de laatste plaats de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, zeer onaangenaam.

Er was en is geen sprake van een liefdesrelatie met een ambtenaar. Er was sprake van een nauwe, intensieve, vriendschappelijke samenwerking en niet meer dan dat. Ik heb daarmee onbewust en ongewild beeldvorming opgeroepen, die echter ten enenmale onjuist is. Mijn integriteit als burgemeester van Geldrop-Mierlo is niet in het geding geweest.

Ik betreur de commotie die het ambt en de gemeente schaadt. Ik kan in die situatie niet als burgemeester functioneren. Ik ben daarom tot de conclusie gekomen dat het onvermijdelijk is dat ik als burgemeester terugtreed. Ik heb dit de commissaris van de Koning medegedeeld.

Berry Link

Als reactie op de verklaring van de heer Link hebben de Raad en het College van B&W een korte verklaring opgesteld:

Wij hebben, kort voor deze vergadering, kennis genomen van de verklaring van burgemeester Link. De commotie die is ontstaan, heeft hem doen inzien, dat het verder functioneren als burgemeester van Geldrop-Mierlo niet langer mogelijk is. Wij respecteren zijn keuze.

Als raad, maar ook als college, hebben wij de afgelopen jaren op een goede wijze samen gewerkt met burgemeester Link.

Wij wensen de heer Link dan ook, zowel zakelijk als privé, sterkte de komende tijd.

 De taken van de burgemeester worden voorlopig waargenomen door locoburgemeester Marc Jeucken.

De Raad en het College van B&W


Dit nieuwsbericht is 291 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X