Breng een gratis bezoekje aan Mierloos voetbalmuseum FANATIC

Gepubliceerd op: 19 juli 2019 12:44
Gewijzigd op: 18 juli 2019 12:45

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Mierlo. Op zoek naar een leuk uitje tijdens de zomervakantie? Dat treft want sinds april 2019 is in HUP, het Sportiefste hotel van Nederland, een heus voetbalmuseum gevestigd. En het mooie is dat het voetbalwalhalla van Nederland dagelijks gratis toegankelijk is! Maar liefst 1001 collectoritems op voetbalgebied zijn van dichtbij te zien in het voetbalmuseum welke gevestigd is in hotel HUP, Arkweg 3 te Mierlo.

Op maar liefst vijf verschillende locaties bij HUP zijn ontelbare voetbalsouvenirs te bewonderen welke de afgelopen 50 jaar zijn verzameld door de Mierlose voetbalverzamelaar Jos Lenssen. De meest unieke collectoritems kwamen vanuit alle hoeken van de wereld richting Mierlo, het dorp dat jaarlijks gastvrijheid biedt aan professionele voetbalclubs en nationale elftallen ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen, Europa Cup wedstrijden of deelname aan grote toernooien als het EK of WK.

Volop media aandacht

Mede door de komst de afgelopen 30 jaar naar hotel HUP van topclubs zoals onder andere Bayern München, Liverpool, Arsenal, AS Monaco, CSKA Moskow, Valencia en nationale elftallen van Nederland, Engeland, Italië, Turkije, Angola, Australië, Qatar, Saoudi Arabië en Mexico is de collectie van voetbalfanaat Jos Lenssen uitgegroeid tot de grootste en bekendste voetbalverzameling van Nederland. Ruim 650 originele shirts, 235 paar oude voetbalschoenen, 750 voetbalbierglazen, 800 voetbalboeken, vanen, dassen, dvd’s, video’s, clubkostuums, programmaboekjes, oude entreekaartjes, speldjes, persoonlijke accreditaties en trofeeën van toppers als Marco van Basten, Bert van Marwijk, Louis van Gaal, Hans van Breukelen en Guus Hiddink maken deel uit van de totaalcollectie van voetbalmuseum FANATIC. Het enige voetbalmuseum in Nederland in zijn soort dat op 2 april 2019 officieel werd geopend door Louis & Truus van Gaal en Hans van Breukelen. Maar liefst acht Nederlandse tv programma’s besteden in de week van de opening aandacht aan de komst van het gratis toegankelijke voetbalmuseum in Mierlo. Een storm van media aandacht uit zowel binnen- als buitenland. Niet zo vreemd gezien de vele unieke voetbalitems welke te zien zijn in het HUP hotel.

Unieke voetbalsouvenirs

Het shirt van Diego Armando Maradona dat hij droeg in 2017 tijdens zijn verblijf in Mierlo; de voetbalschoenen waarop Marco van Basten speelde tijdens het succesvolle EK1988 in Duitsland; de Lederhöse van Louis van Gaal en het beroemde Ajax-kostuum waarmee de succesvolle coach tijdens de finale van de Champions League in 1995 een karatetrap maakte; de trofee van Guus Hiddink die hij kreeg als Beste coach van Korea 2002; het Oranje shirt van Jurgen Locadia van de interland Duitsland-Nederland 2015 die afgelast werd vanwege een bommelding; de KNVB kampioensschaal 2017-2018 van PSV. Zomaar enkele hele speciale voetbalitems te zien in het voetbalmuseum welke een bezoekje meer dan waard zal zijn. En het mooie is, de toegang tot het voetbalmuseum is geheel gratis en de kinderen kunnen een quiz ophalen bij de receptie om spelenderwijs de collectie te ontdekken.  

Voetbalmuseum FANATIC, hotel HUP, Arkweg 3 te Mierlo. Openingstijden dagelijks van 7.00 uur tot 22.00 uur. Telefoon 0492-678911.

Fotobijschrift: Opening voetbalmuseum FANATIC met v.l.n.r. verzamelaar Jos Lenssen, Hans van Breukelen, Toon Gerbrands en Louis van Gaal (fotografie Aatjan Renders)


Dit nieuwsbericht is 227 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X