’Boksen met en tegen de ziekte Parkinson’’

Gepubliceerd op: 19 september 2019 15:30
Gewijzigd op: 19 september 2019 15:01

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Voorpagina

MIERLO - Dat boksen voor mensen met Parkinson een positieve uitwerking heeft, dat staat vast. Vandaar dat Fysiotherapie Zesgehuchten (Geldrop) bij Budovereniging De Hechte Band (Mierlo) heeft aangeklopt om samen te werken. Al in het eerste gesprek werd iedereen enthousiast en werd er direct besloten om van start te gaan met het geven van boks lessen aan mensen met Parkinson.

We starten met een cursus bestaande uit zes lessen. Het is de bedoeling om daarna, bij voldoende belangstelling, wekelijks te gaan trainen. De eerste les zal plaats vinden op maandag 21 oktober van 10:00-11:00 uur. Door te boksen, zonder werkelijk fysiek contact, verbeteren de deelnemers hun kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid. 

Deze vorm van lichaamsbeweging, waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staat draagt bij aan het verminderen van Parkinsonsymptomen. Deelnemers voelen zich beter en kunnen gemakkelijker functioneren in het dagelijks leven. Iedereen kan deelnemen, op ieder niveau van de ziekte van Parkinson zijn verbeteringen mogelijk. De trainer houdt vanzelfsprekend rekening met ieders
mogelijkheden.

Je bokst jezelf letterlijk uit de hoek van patiënt en verbetert met boksen je kwaliteit van leven, voor jezelf en je levenspartner. Naast je fysiek welbevinden verbetert ook je sociaal welbevinden. En na de les natuurlijk een (h)eerlijk praatje, samen aan de koffie of thee! 

Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met: info@dehechteband.nl of telefonisch: 0492 7841 99 / 06 1441 1546. Even binnenlopen bij onze Dojo aan de Margrietstraat 63 te Mierlo kan ook.

Uniek Sporten 

Daarnaast zal bovenstaande informatie te vinden zijn op de website van www.unieksporten.nl. Sinds kort is de gemeente Geldrop-Mierlo aangesloten bij het loket Uniek Sporten Zuid Brabant. Uniek sporten staat voor laagdrempelige hulp, persoonlijk contact en passend resultaat. Met beweegcoaches uit de buurt heeft iedere gemeente een eigen aanspreekpunt. 

Zo hebben de beweegcoaches, Anouk Houterman en Laura Withaar, van de gemeente Geldrop-Mierlo zicht op het totaalaanbod van unieke sporten in de buurt en kunnen in gesprek met sportaanbieders, zoals Budovereniging De Hechte Band, om aangepaste mogelijkheden te bespreken. We begeleiden hierbij de sporter en de aanbieder, zodat de deelnemers met plezier kunnen sporten en trainers en coaches het juiste advies ontvangen bij het starten van een uniek aanbod. 


Dit nieuwsbericht is 113 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X