Björn van der Doelen verzorgt optreden bij ’t Spitje

Gepubliceerd op: 6 juni 2019 10:15
Gewijzigd op: 6 juni 2019 9:32

Nieuwsbericht door: De Mierlose Krant
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

Nog voor zijn dertigste stopte ‘Doelen’ zijn profcarrière als voetballer. Een carrière die liep via P.S.V., Standard Luik, FC Twente tot aan NEC. Toen had hij genoeg van het voetbal want hij wilde nog maar één ding, zijn grote liefde nastreven, namelijk muziek maken. Brabantse Americana is misschien de meest treffende omschrijving van zijn genre. Hij speelt prachtige luisterliedjes met soms een rauw randje: verhalend, sferisch en reikend tot het hart. 

Zo geliefd de ‘kuitenbijter’ was bij de fans van de clubs waar hij als betaalvoetballer actief was, zo geliefd is Van der Doelen bij de fans op muziekgebied. En of het nu een huiskamerconcert is of welk groot podium, theater, zaal of donkerbruin café zoals ’t Spitje. Björn geeft zich elk optreden voor meer dan 100% én geniet van elk optreden.

Met zijn tatoeages en ferme baard ziet Van der Doelen er al uit als een alternatieve rockster. De muziekstijl werd weliswaar Americana, verder past alles in het plaatje. De liedjes die hij schrijft zijn autobiografisch. Zo gericht als hij met zijn rechterbeen de bal in de kruising wilde krijgen, zo gericht probeert hij nu met zijn stem de mensen te raken. Zijn eerste single, ‘Bende mal’ kwam uit in 2006. Het liedje werd geschreven naar aanleiding van een opmerking van zijn moeder op haar verjaardag, zo staat te lezen op Van der Doelen’s pagina op wikipedia. Na de cd-single ‘Nijmegen’, een hommage aan deze stad en zijn laatste profclub (NEC Nijmegen) waar Björn als ‘stofzuiger’ het gehele middenveld van de Goffert in zijn greep had, bracht Van der Doelen in 2010 met zijn toenmalige band Allez Soldaat zijn eerste album uit, D’n duvel slaapt nooit’. 

Kaartverkoop
Diverse singles en album zouden volgen van de man die ook bekend staat rondom de periode van carnaval als ‘Sjefke Vaeren’, hét uithangbord van Bavaria, welke vorig jaar nog ten strijden trok op het Binnenhof voor verplichte dagen vrij met carnaval. Dat de revolutie weinig te weeg bracht deert Björn als rasartiest niet zo veel. Als hij maar muziek kan maken. En dat doet hij, getuige de vele optredens kris kras door Nederland. Op donderdag 18 juli 2019 is Mierlo aan de beurt en met name de gasten van Gasterij ’t Spitje. Elke echte muziekliefhebber wil daar ongetwijfeld bij zijn. Dus zorg tijdig voor een kaartje, want ook nu geldt: Vol = Vol, en geen kaartje betekent ‘dikke vette pech’. 

Het zou zomaar de titel kunnen zijn van één van de liedjes die nog uit de pen zullen rollen van de zanger, artiest, waarvan elke profclub er minimaal wel ééntje in het team zou willen hebben! Björn van der Doelen, bekend ondermeer van albums als Cabellero Zonder Filter, Eerwaarde Vader Zegen Mij Want Ik Heb Gezondigd, De Cowboy, De Outlaw, De Sheriff en De Hoer. Samen met zijn band de Huursoldaten trekt hij door het land. En altijd is het feest!


Dit nieuwsbericht is 268 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X